Mobiele goten systemen

Het HAWE mobiele goten systeem (MGS) bestaat uit speciaal ontworpen NFT goten, die automatisch van vul- naar oogststation bewegen. De goten bewegen mee met de groei van het gewas en is uitermate geschikt voor bladgewas en kruiden. Het mobiele goten systeem zorgt voor een optimale plantdichtheid tijdens elke fase van het groeiproces en de hoogst mogelijke opbrengst per m2.

Optimale plantdichtheid

Het ontwerp van ons systeem zorgt ervoor dat uw totale teeltgebied zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt en volledig geautomatiseerd kan worden.

Plantenvoeding wordt verzorgd door het gebruik van ‘Nutrient Film Techniques’ (NFT). Via een individuele waterinvoer ontvangt elke goot precies de juiste hoeveelheid voedingsoplossing die als dun laagje water door de goten stroomt, weer wordt opgevangen en na filtratie kan worden hergebruikt. Het systeem biedt een optimale luchtstroming met ruimte voor voldoende lucht en licht. Zo stimuleert u een actief gewas dat kan verdampen en gezond blad ontwikkelt zonder rand. 

Het mobiele gotensysteem van HAWE is een flexibele oplossing en modulair te ontwerpen. Het kan ook worden toegepast in uw bestaande kas en in geval van uitbreiding kunnen wij uw systeem aanpassen aan de nieuwe situatie. 

Voordelen:

  • Optimale plantdichtheid
  • Efficiënt gebruik van teeltruimte
  • Minder arbeid benodigd
  • Hergebruik drainwater
  • Flexibel en modulaire oplossing

Per project bespreken wij uw specifieke wensen. Bouwend op decennia aan kennis en ervaring is HAWE altijd in staat een passend advies te geven. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?