Boomkwekerijen

Samen de wereld groener en gezonder maken. In een tijd waarin de roep om CO2-uitstoot te verminderen enorm groot is, zien wij kansen in boomkwekerijen. Bomen zorgen immers voor zuurstof en luchtzuivering die bijdragen aan de algehele gezondheid. Bomen helpen tegen wateroverlast en zijn een levensbron voor de dieren in de natuur. HAWE draagt haar steentje bij door op maat gemaakte systemen voor boomkwekerijen te leveren.

Groen en gezond

Voor een gezonde start kiezen de boomkwekers van vandaag voor de opkweek van hun bomen in een geconditioneerde omgeving. Jonge boompjes kunnen de eerste fase in een kas op een systeem optimaal ontwikkelingen om zich later in het veld te ontwikkelen tot een grote, sterke, gezonde boom. De teelt verplaatst van buiten naar binnen en van de vloer naar een systeem. De opkweek van de eerste fase gaat een stuk sneller en is daarmee een intensieve fase met meer bewegingen van de werkruimte naar de teeltruimte. 

Het systeem biedt meerdere voordelen:

  • Optimale luchtcirculatie voor betere wortelontwikkeling.
  • Het werken op hoogte verbetert de arbeidsomstandigheden. 
  • Optimaal gebruik van uw teeltoppervlak en kostenbesparend doordat hygiëne beter controleerbaar is en arbeidskosten dalen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?