Mobiele container systemen

Dankzij het mobiele containersysteem (MCS) van HAWE kunt u de verwerking centraliseren en scheiden van de teelt. Daarmee bereikt u een hogere efficiëntie en beperkt u de kans op besmetting. De arbeid kan verricht worden op locaties met een betere klimatologische omstandigheid en gescheiden van het gewas in optimale groeizones. Doordat de werkzaamheden gerobotiseerd kunnen worden is oppotten, sorteren en afleveren op één plek mogelijk. Uw workflow verbeterd en dat levert u een aanzienlijke besparing op arbeidskosten op.

Hoge efficiëntie en opbrengst

Het mobiele containersysteem is inmiddels een beproefd concept; al sinds de jaren 70 toegepast, ontwikkeld door HAWE en met zijn tijd mee gegaan. Het is zeer veelzijdig en geschikt voor vele uiteenlopende teeltsoorten. Onze systemen worden op maat gemaakt en in samenspraak met u ontworpen. Gezamenlijk zetten we de stap naar verdere gewasoptimalisatie.

Met de mogelijkheid om de planten naar verschillende klimatologische zones te bewegen, wordt de kwaliteit van de planten geoptimaliseerd in iedere fase. Dat resulteert in een sterker gewas en hogere opbrengsten. Door de plantdichtheden aan te passen, verhoogt u het aantal planten per m2.

De systemen van HAWE groeien met u mee. Zo adviseren wij u rekening te houden met mogelijke uitbreiding, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld handmatig te beginnen en op een later moment te investeren in verdere automatisering.

Voordelen van deze systemen: 

  • Snel configureerbaar en modulair op te bouwen. 
  • Flexibel in kunnen spelen op veranderende marktomstandigheden. 
  • Volledig te automatiseren en uit te breiden met slimme robotisering.

Per project bespreken wij uw specifieke wensen. Bouwend op decennia aan kennis en ervaring is HAWE altijd in staat een passend advies te geven. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?