Feestelijke opening voor familie Knaup

 

Op 7 juni was het tijd voor de feestelijke opening van het nieuwe project Gartenbaubetrieb A&S Knaup.

Het evenement had een grote opkomst, met meer dan 400 mensen die de opening, die goed verzorgd was door lokale partijen, bijwoonden om deze moderne kas te zien. Onder andere familie, vrienden, zakenrelaties en (oud-)medewerkers woonden deze speciale dag bij.

Project Gartenbaubetrieb A&S Knaup

Op 7 juni was het tijd voor de feestelijke opening van het nieuwe project Gartenbaubetrieb A&S Knaup. Het evenement had een grote opkomst, met meer dan 400 mensen die de opening, die goed verzorgd was door lokale partijen, bijwoonden om deze moderne kas te zien. Onder andere familie, vrienden, zakenrelaties en (oud-)medewerkers woonden deze speciale dag bij.

Na een aantal jaren van goede voorbereidingen kon de familie Knaup eindelijk dit prachtige project aan de buitenwereld laten zien. De heer Knaup: "We zijn een aantal jaren geleden begonnen met het maken van mooie nieuwe plannen. We hebben tegenslagen overwonnen en het resultaat mag er zijn!". Eigenaar Andreas Knaup en dochter Sina werken samen met broers en meer familieleden. Een echt familiebedrijf!
In 2016 besloot dochter Sina zich bij het bedrijf aan te sluiten. Sina: "Mijn vader vertelde me dat ons huidige bedrijf te oud was om de komende 30 jaar nog geld te verdienen. Ik besloot naar school te gaan en ging samen met mijn vader op zoek naar een stuk land voor een nieuw bedrijf". In 2017 begon Sina met haar duale opleiding in Freising (Hochschule Weihenstephan Triesdorf) en begon de zoektocht naar een stuk land. In 2019 vonden ze een terrein van een oude suikerfabriek en er werden plannen gemaakt om op 6 mei 2021 met de bouw te beginnen. In september gingen we verder met het interieurontwerp van de kas. Sina: "Met de inrichting van de kas hadden we veel tegenslagen. Bijvoorbeeld met de levering van de containers. Na de eerste afspraak met HAWE waren we blij dat we konden afmaken waar we gebleven waren. Raymond, als bekende supervisor, en Rob, als programmeur met veel technische kennis, waren lange dagen bij ons. We willen HAWE hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking en het persoonlijke niveau".

De kas, gelegen in Zeil am Main, Duitsland, is gebouwd voor de teelt van verschillende potplanten.
De meer dan 5 ha grote kas en verwerkingsruimte zijn uitgerust met een high-tech mobiel containersysteem met een eb & vloed systeem van HAWE. Het mobiele containersysteem bestaat uit circa 3500 containertafels, 5 pottenrobots, een automatische container wasser en twee containerkranen. Deze kranen zijn ontworpen om de hoge capaciteiten tijdens het productieseizoen aan te kunnen. Verder is de kas uitgerust met een volledig geautomatiseerd teeltsysteem. Alle HAWE-systemen worden aangestuurd door SDF Horti Software. Daarnaast heeft het bedrijf ook nieuwe kantoren met een sociale vleugel en verschillende personeelsflats.

HAWE Teeltsystemen wenst familie Knaup veel succes met hun nieuwe project en high-tech systemen.